Institutii de invatamant superior private si bisericesti din Germania

0
(0)

Instituţii de învăţământ superior private

Cele mai multe instituţii germane de învăţământ superior sunt finanţate de către stat. Câteva instituţii sunt întreţinute de biserica protestantă sau cea catolică. Exista acum peste 80 de instituţii de învăţământ superior particulare, ale căror titluri academice sunt recunoscute de stat. Majoritatea dintre acestea sunt colegii. Marea majoritate a studenţilor în Germania, cu toate acestea, este înscrisă la instituţii de învăţământ de stat. Numai trei la sută urmează cursurile unei instituţii de învăţământ private. Motivul constă în faptul că instituţiile de învăţământ private au axe foarte mari de şcolarizare (începând cu cca. 1.800 şi pot ajunge până la 4.700 de euro pe semestru). Calitatea sistemului de predare este la fel de bună la ambele tipuri de instituţii de învăţământ superior. Instituţiile de învăţământ superior private se bucură însă şi de o foarte bună reputaţie, motive pentru aceasta sunt, printre altele: grupuri mici de studiu, legături strânse cu economia, grad înalt de relevanţă practică, orientare internaţională puternică, perioade scurte de studiu şi perspective bune de carieră.

Dar, atenţie: nu toate instituţiile private îndeplinesc aceste aşteptări. Dacă vă gândiţi în mod serios să studiaţi la o instituţie de învăţământ superior privată, atunci trebuie neapărat să vă interesaţi dacă acesta este acreditată de stat. Ȋn cazul în care instituţia de învăţământ superior privată nu este acreditată, atunci nici titlurile academice obţinute nu sunt recunoscute, ceea ce după absolvire poate duce la probleme serioase în căutare de locuri de muncă.

Instituţiile de învăţământ superior parohiale

Profilul celor aproximativ 41 instituţii de învăţământ superior parohiale din Germania este mult mai larg decât sugerează termenul de „parohial”. Pe lângă meseria de preoţi şi teologi, aici se califică şi viitorii pedagogi sociali, medicali şi religioşi, profesionişti în asistenţă socială şi muzicieni bisericeşti. Cele mai multe dintre aceste programe de studiu sunt oferite de şcolile de ştiinţe aplicate, care sunt finanţate de biserica protestantă sau catolică . Implicarea bisericii se reflectă, în mare parte în condiţiile de admitere. Astfel, de multe ori candidaţii trebuie să demonstreze aproprierea lor de biserică fie în cadrul unor interviuri sau a unor referinţe.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0