Admitere 2012 la Universitatea Bucuresti

0
(0)

Universitatea Bucuresti organizeaza admitere pentru cei care vor sa invete la Facultatea de Chimie, la cea de Fizica, de Matematica, de Drept, de Geografie, de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, de Limbi si Literaturi Straine, de Psihologie si Stiintele Educatiei.

Tinerii care vor sa urmeze cursurile Facultatii de Chimie trebuie sa stie ca vor avea de trecut un text grila care contine 20 de intrebari din materia studiata in timpul liceului. Nota obtinuta la acest test reprezinta 25% din media finala, restul de 75% fiind nota de la Bacalaureat. Un sistem similar de admitere a adoptat si Facultatea de Fizica.

La Facultatea de Matematica si Informatica , nota obtinuta la examenul scris reprezinta 80% din media finala, restul fiind nota de la Bacalaureat.

La Drept se organizeaza examen de admitere scris la Limba Romana si Economie.

Si Facultatea de Geografie supune candidatii unui test grila cu intrebari din materia studiata in clasa a XII-a. Media de admitere este formata 50% din nota obtinuta la acest test si 50% din cea de la Bacalaureat.

Absolventii de liceu care doresc sa intre la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii au de sustinut un examen scris la Limba Romana. Ei trebuie sa treaca si peste o proba de creativitate si expresivitate.

Examen scris organizeaza si Facultatea de Limbi si Literaturi Straine.

In cazul Facultatii de Psihologie si Stiintele educatiei exista doua forme de admitere. Pentru cei care vor sa urmeze cursurile sectiei de Psihologie se da un examen scris dintr-o tematica pusa la dispozitia candidatilor cu mai mult timp in urma. Cei care opteaza pentru Pedagogia invatamantului primar si prescolar trebuie sa stie ca au de trecut o proba aptitudini care este eliminatorie.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0