Admitere de toamna la Universitatea Bucuresti

0
(0)

Universitatea din Bucureşti scoate la concurs 481 de locuri la buget şi 1629 de locuri la taxă. Înscrierile au început deja în 1 septembrie şi continuă până în 10 sepetembrie.

Examenele (la facultăţile unde se organizează concurs de admitere) se ţin în perioada 12-16 septembrie, iar rezultatatele se afişează pe 21 septembrie. Există locuri la buget după cum urmează: la Facultatea de Fizică – 139, la Facultatea de Matematică şi Informatică – 51, 12 locuri la Facultatea de Chimie, 74 de locuri la Facultatea de Teologie Ortodoxă, 40 la Filosofie, 36 la Facultatea de Geografie, 30 la Istorie şi 27 la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

La Facultatea de Litere au mai rămas şase locuri la buget, la specializarea Literatură Universală şi comparată-limbă şi literatură stră­ină. La celelalte specializări, mai sunt doar locuri la taxă, după cum urmează: Limba şi literatura română – limba şi literatura străină – 105 locuri, Comunicare şi Re­la­ţii Publice – 56, Studii europene – 44, Asistenţă managerială şi secretariat – 19, Biblioteconomie – 39.

Examen scris doar la Geografie şi Teologie

La Facultatea de Admi­nis­traţie şi Afaceri, una din cele mai căutate facultăţi ale Universităţii din Bucureşti, mai sunt doar 80 de locuri, la taxă. La Facultatea de Geografie au rămas în total neocupate 295 de locuri la taxă.

Doar la Facultatea de Geografie şi la cea de Teologie, candidaţii vor susţine un examen scris. Taxele de studiu sunt de 3.100 de lei la toate facultăţile, cu excepţia Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, unde costurile sunt de 2.500 de lei.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0