Admitere facultate: Notele din liceu vor putea fi luate din nou in considerare pentru admitere

0
(0)

Universitatile vor putea lua in considerare in organizarea sesiunilor de admitere de anul acesta si notele obtinute de candidati in timpul liceului, a decis Ministerul Educatiei. Prevederea face parte din ordinul privind organizarea admiterii la facultate pentru anul universitar 2013-2014, care a fost publicat astazi in Monitorul Oficial.

“Decizia apartine universitatilor. Eu cred ca daca legea nu interzice, Ministerul nu trebuie sa introduca astfel de restrictii”, a declarat  ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

  • Prevedere din ordin: la admiterea in facultatile unde predarea este in limba romana, la solicitarea scrisa a candidatilor care au sustinut la bacalaureat si proba la limba si literatura materna, examenul de admitere se poate sustine si in limbile materne respective
  • Din metodologia-cadru de organizare a examenelor de licenta si disertatie dispare urmatorul articol: “Rectorul poate anula, cu aprobarea senatului universitar, un examen de finalizare a studiilor, un certificat sau o diploma de studii, atunci cand se dovedeste ca s-a obtinut prin mijloace frauduloase”

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0