Admitere la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”

0
(0)

În cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” sunt trei facultăţi cu mai multe specializări, fiind scoase la concurs, în total, 591 de locrui.

La Facultatea de Arhitectură sunt disponibile 139 de locuri la buget (dintre care unul pentru romi) şi 163 de locuri cu taxă, pentru studii de Arhitectură în sistem integrat de licenţă şi master. Cei care doresc să facă, în cadrul aceleiaşi facultăţi, Conservare şi restaurare de arhitectură – Studii de licenţă la Sibiu, au 15 locuri fără taxă şi 10 cu taxă. În total, la acestă facultate sunt disponibile 327 de locuri.

La Facultatea de Arhitectură Interior, cele 144 de locuri sunt repartizate astfel: Arhitectură de Interior în sistem integrat de licenţă şi master (26 de la buget, 38 cu taxă), Design de Produs în sistem integrat de licenţă şi master (20 – buget, 20 – taxă), Mobilier şi Amenajări Interioare – Studii de licenţă (15 – buget, 25 – taxă).

La Facultatea de Urbanism sunt 120 de locuri la următoarele specializări: Proiectare şi Planificare Urbană – Studii de licenţă (30 de la buget, 20 cu taxă), Amenajarea şi Planificarea Peisajului – Studii de licenţă (20 – buget, 20 – taxă), Urbanism şi Administrarea Teritoriului – Studii de licenţă la Sibiu (15 – buget, 15 – taxă).

La facultăţile de Arhitectură şi Arhitectură de Interior, concursul de admitere constă dintr-o probă unică de desen (desen liber şi tehnic), iar la Facultatea de Urbanism, candidaţii susţin tot o proba unică, ce va consta într-o serie de teste de creativitatea şi logică, exprimate grafic (reprezentare figurală, desen).

Taxa de înscriere la concursul de admitere este de 250 sau 150 de lei, în funcţie de specializarea pentru care optează candidatul. Taxa de şcolarizare este de 5.000 de lei pentru anul I, indiferent de facultatea sau specializarea aleasă.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0