Admiterea de toamna: locuri libere la facultatile universitatilor private

0
(0)

Universitatile private pun la dispozitia absolventilor de liceu peste 7000 de locuri pentru admiterea de toamna.

La Universitatea Hyperion din Bucureşti, au rămas libere câte 20 de locuri la fiecare facultate. Înscrierile continuă aici până pe 25 septembrie. Se organizează concurs de dosare la toate facultăţile, cu excepţia Facultăţii de Arte Cinematografice, unde se dă un test. Taxele de studiu sunt cuprinse între 1.500 de lei şi 4.100 de lei (Facultatea de Arte Cinematografice), şi se pot plăti în patru rate.

La Universitatea “Spiru Haret” din Bucureşti, înscrierile la facultăţi continuă până pe 30 septembrie. Aici au rămas neocupate 200 de locuri la Facultatea de Litere, 350 de locuri la Facultatea de Drept, 450 de locuri la Finanaţe Bănci, 160 de locuri la Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, 200 de locuri la Facultatea de Geografie, 150 de locuri la Facultatea de Matematică şi 300 de locuri la Educaţie fizică şi Sport.

La filiala din Craiova au mai rămas 375 de locuri la Facultatea de Management Financiar-Contabil, 200 de locuri la Drept, iar la filiala din Constanţa au mai rămas 475 de locuri la Facultatea de Management şi 200 de locuri la Drept. Admiterea se face, în principal, pe baza diplomei de Bacalureat, a fişei chestionar şi a a unui interviu.

Taxele sunt cuprinse între 1.680 de lei şi 3.060 de lei şi se pot plăti în trei rate.
La Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, din 3.200 de locuri, s-au ocupat 2.700. Înscrierile continuă până în data de 25 septembrie, iar afişarea rezultatelor are loc pe 26 septembrie.

Se intră pe bază de dosar (calculându-se media aritmetică a notei de la Bac şi a mediei de absolvire a liceului). Taxele de studiu sunt cuprinse între 200 de euro (Facultatea de Istorie) şi 550 de euro (Facultatea de Limbi şi literaturi străine), şi se pot plăti în patru rate.

Şi la Universitatea Româno-Americană din Bucureşti au mai rămas locuri libere în sesiunea din septembrie. Înscrierile continuă până pe 17 septembrie , iar concursul de admitere constă într-un test scris de tip grilă la şapte materii la alegere, dintre care matematică, economie, geografie şi limba enegleză.
Taxa de şcolarizare este de 500 de euro şi poate fi plătită în trei rate.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0