Noi specializări în anul universitar 2016-2017, aprobate de Guvern

Studenti in RomaniaGuvernul a modificat miercuri HG 376/2016 privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor si al specializarilor/programelor de studii universitare si a structurii institutiilor de invatamant superior pentru anul universitar 2016-2017, potrivit Hotnews. Actul normativ introduce urmatoarele noi specializari/programe de studii universitare de licenta in Nomenclator: Chimie farmaceutica, echipamente si sisteme electronice militare, electronica- radioelectronica de aviatie, Media digitala, Managementul sistemelor de supraveghere aeriana, Leadership militar si Pedagogie sociala.

Totodata, Proiectul de Hotarare a Guvernului pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 376/2016  cuprinde un numar de 35 de programe noi pentru studii de licenta, distribuite in 22 de institutii de invatamant superior, iar pentru 59 de institutii de invatamant superior exista modificari ale capacitatilor de scolarizare pentru unele programe de studii, conform rapoartelor ARACIS.

Documentul mentioneaza si specializarile care intra in lichidare, pentru care nu se mai organizeaza admitere in incepand cu anul universitar 2016-2017.

Totodata, 3 institutii de invatamant superior- Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Pitesti si Universitatea Crestina “Partium” din Oradea  isi modifica structura, la solicitarea acestora, in baza hotararilor Senatelor universitare.

Noi specializări în anul universitar 2016-2017, aprobate de Guvern
Evaluați acest post