Pavel Nastase este noul Rector ASE

0
(0)

Pavel NastasePavel Nastase, 60 de ani, profesor universitar doctor în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), a fost ales în functia de rector al celei mai mari universitati economice de pe piata locala, care scolarizeaza în prezent 26.000 de studenti.

El a obtinut cele mai multe voturi în cel de-al doilea tur electoral desfasurat la ASE, înregistrând un numar de 445 de voturi, în timp ce contracandidatul sau, profesorul Dumitru Miron, a avut 289 de voturi. Din toti cei 847 de profesori si studenti cu drept de vot s-au prezentat la urne 753 de alegatori, însa 19 voturi au fost declarate nule.

Ministerul Educatiei trebuie sa confirme aceasta alegere a comunitatii univer­sitare din cadrul ASE.

Pavel Nastase a fost în ultimii patru ani prorector al ASE, fiind responsabil cu Tehnologia Informatiei si Comuni­catiile. El mai are experienta atât ca prodecan (timp de 4 ani), cât si ca decan la Facultatea de Contabilitate si Infor­matica de Gestiune (8 ani).

De numele profesorului Năstase se leagă iniţierea unei conferinţe interna­ţionale anuale pe tematici de cercetare ştiinţifică, crearea unei reviste indexate în bazele de date internaţionale şi acreditarea Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de Gestiune la nivel interna­ţional de către ACCA (Associa­tion of Chartered Certified Accoun­tants). ACCA este cea mai înaltă cali­ficare profesională în domeniul contabil, care se obţine după parcurgerea a 14 examene. Absolvenţii de ASE care au terminat facultatea acreditată de ACCA sunt însă scutiţi de primele 9 examene, pentru că li se echivalează cu diploma obţinută la ASE. De asemenea, anul trecut Pavel Năstase a fost numit primul profesor KPMG din România, în cadrul unui parteneriat prin care universitatea şi firma de audit şi consultanţă KPMG vor realiza proiecte în domeniul financiar-contabil.

Printre disciplinele la care predă acesta se numără Bazele Tehnologiei Informaţiei, Sisteme de Gestiune a Bazelor de Date, Tehnologia Aplica­ţiilor Web sau Managementul infor­maţiei financiar-contabile.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0