Universitatea din Bucuresti are un nou sediu al Rectoratului

Rectorat Universitatea din Bucuresti

foto: unibuc.ro

Miercuri, 9 octombrie 2019, s-a inaugurat noul sediu al Rectoratului Universității din București, situat în Șoseaua Panduri, nr. 90-92.

Inaugurarea noului Rectorat reprezintă un pas decisiv în desfășurarea unui amplu proces de configurare a campusului universitar din Panduri. Astfel, clădirea noului Rectorat vine să completeze complexul format în prezent de Facultatea de Chimie, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și căminul Gaudeamus.

Printre participanții la festivitatea de inaugurare a sediului noului Rectorat UB se numără, pe lângă reprezentanți ai conducerii Universității din București și ai celor 19 facultăți, profesori ai UB și reprezentați ai principalelor instituții care au dezvoltat de-a lungul anilor relații de colaborare cu Universitatea din București.

Noua clădire va reprezenta centrul administrativ al Universității din București, reunind 56 de birouri, Sala Senatului UB, cu o capacitate de 125 de locuri, precum și Sala Consiliului de Administrație, cu o capacitate de 132 de locuri. Acestora li se adaugă spații dedicate desfășurării cursurilor: amfiteatrele „Dimitrie Cantemir” și „Grigore C. Moisil”, cu o capacitate de câte 90 de locuri fiecare, precum și amfiteatrul „Ioan Mihăilescu”, care poate găzdui 145 de studenți. De asemenea, clădirea dispune de o cafenea, de o terasă, o curte interioară și de alte spații potrivite pentru socializare și discuții între membrii comunității academice a UB.