Universitatea din București prezentă în Clasamentul Internațional QS al Universităților în funcție de disciplină

0
(0)

Clasamentul Internațional QS al Universităților în funcție de disciplinăUniversitatea din București se menține în 2016 printre cele mai importante 500 de universități din lume, conform ediției din acest an a Clasamentului QS al universităților în funcție de disciplină, cel mai popular ranking global al universităţilor. Rezultatele confirmă performanțele stabile ale Universității din București obținute pe parcusul ultimilor ani.

Universitățile românești au reușit să se mențină la nivelul de anul trecut, cu 10 locuri în Top 500, pentru 6 programe de studiu. Astfel, Universitatea din București a reușit cele mai bune performanțe din mediul academic românesc, clasându-se la categoriile 151-200 pentru Limbi Moderne, 251-300 pentru Matematică și Limba și Literatura Engleză, și în grupul 301-400 pentru disciplinele Chimie, Fizică și Astronomie. Alte universități prezente în clasament sunt Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj cu 3 discipline și Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași cu rezultate la câte o disciplină fiecare.

Comparativ cu ediția din 2015 a Clasamentului universităților în funcție de disciplină, se pot observa multiple schimbări în pozițiile ocupate de universitățile românești: două dintre acestea au poziții mai bune, două au scăzut din clasament, iar pentru patru cazuri, universitățile și-au păstrat pozițiile.

Indicatorul cheie utilizat în realizarea ranking-ului QS este Reputația Academică, cu o pondere de până la 70% din scorul final, în cazul limbilor moderne. Pentru specializările gen STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) scorul este alcătuit în proporție de 40% din reputația academică, la care se adaugă reputația angajatorului și alți doi indicatori care măsoară cercetarea științifică.

QS Quacquarelli Symonds oferă analize specializate asupra mediului academic universitar și de afaceri încă din anul 1990. Clasamentele internaționale ale universităților (QS World University Rankings) sunt cele mai populare din lume, oferind anual studenților, părinților, angajatorilor și universităților informații și analize asupra învățământului universitar la nivel mondial.

Clasamentul internațional al universităților în funcție de disciplină poate fi consultat aici.

Sursa: Universitatea Bucuresti

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0