Universitatea “Stefan cel Mare” a stabilit conditiile de admitere pentru sesiunea 2013

0
(0)

Reprezentanţii Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) au stabilit regulamentul propriu privind organizarea şi desfăşurarea examenului de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul academic 2013-2014.

Dacă pentru sesiunea 2012 modalitatea de admitere în învăţământul superior sucevean a suferit o serie de modificări, pentru sesiunea de admitere 2013 metodologia este, în mare parte, similară celei de anul trecut.

Liceenii din an terminal care au în vedere continuarea studiilor în cadrul USV vor putea consulta formulele de calcul a mediei de admitere pe site-ul instituţiei, metodologia urmând a fi publicată în zilele următoare.

Consiliile celor nouă facultăţi ale universităţii sucevene au stabilit ca admiterea din acest an să se facă doar pe baza mediei şi a notelor de la bacalaureat, introducerea unui examen fiind deocamdată exclusă. Excepţie fac facultăţile de Ştiinţe ale Educaţiei şi de Educaţie Fizică şi Sport, unde, la fel ca şi în ceilalţi ani, se va susţine fie o probă de abilităţi, fie o probă sportivă, în funcţie de facultate.

Metodologia de admitere a universităţii sucevene se bazează pe prevederile Ministerului Educaţiei de anul trecut, astfel că media anilor de liceu este exclusă din formula de calcul a mediei de admitere la facultate.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-02-27/Universitatea-Stefan-cel-Mare-a-stabilit-conditiile-de-admitere-pentru-sesiunea-2013#ixzz2M8oHMQP2

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0