Calendarul admiterii în clasa a IX-a în acest an

5
(1)

Între 4 și 11 iulie 2022, absolvenții clasei a VIII-, alături de părinți, vor completa opțiunile cu fișele de înscriere. Aceștia vor primi și sprijinul diriginților.

Tot între 4 și 11 iulie, vor fi introduse în bazele de date informațiile din fișele de înscriere completate de către elevi.

De asemenea, în intervalul 4 – 11 iulie, candidații și părinții trebuie să verifice corectitudinea datelor pe care le-au scris pe fișă. Pot corecta eventualele greșeli apărute în acest moment. De asemenea, vor fi listate și fișele corectate din calculator, totul prin intermediul aplicației centralizate.

12 iulie este data limită pentru transmiterea bazelor de date din fiecare unitate de învățământ către centrul de admitere județean. Totodată, școlile trebuie să trimită și lista de absolvenți care nu iau parte la această etapă a repartizării computerizate.

În data de 12 iulie, de asemenea, fiecare județ va transmite mai departe către Centrul național de admitere la liceu în 2022 bazele de date, prin finalizarea operațiunilor specifice în aplicația disponibilă.

În data de 13 iulie au loc verificări și corectări ale posibilelor erori ce au apărut în bazele de date. Se și confirmă încheierea modificărilor în aplicația informatică centralizată.

Pe 14 iulie are loc repartizarea automată în învățământul liceal a absolvenților de clasa a VIII-a. În aceeași zi, elevilor le sunt comunicate rezultatele.

Fiecare școală este responsabilă să afișeze o listă cu toate locurile rămase neocupate la liceele din județul corespunzător.

De pe 15 și până pe 20 iulie, elevii trebuie să depună dosare de înscriere la liceele unde au fost repartizați de către aplicația ministerului.

În ziua de 20 iulie, liceele trebuie să transmită la nivel central situația locurilor care au rămas neocupate după această primă etapă de admitere liceu 2022.

Pe 21, 22 și 25 iulie, comisiile de admitere vor rezolva eventuale situații speciale ce pot apărea în urma procesului de repartizare.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 5 / 5. Numărul de voturi: 1