Rezultatele la Evaluare Națională 2022

5
(1)

Admiterea la LiceuRezultatele la Evaluare Națională 2022 au fost afișate joi pe site-ul dedicat al Ministerului Educației evaluare.edu.ro, unde elevii pot afla notele pe care le-au primit la examenul de la finalul clasei a VIII-a.

Rezultatele la Evaluare Națională 2022au fost afișate joi pe site-ul dedicat al Ministerului Educației evaluare.edu.ro, unde elevii pot afla notele pe care le-au primit la examenul de la finalul clasei a VIII-a.

Ministrul Educației a anunțat că numărul mediilor peste 5 este la “o maximă absolută”, în raport cu ultimii 10 ani – 82,3% dintre elevii de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2022 au obținut medii peste 5.

Rezultatele la Evaluare Națională 2022 contează în proporție de 80% în media de admitere la liceu.

 

Cei nemulțumiți de notele primite la Evaluare pot face contestații imediat după primirea rezultatelor, mai exact joi, 23 iunie 2022 între ora 16:00 și ora 19:00.

Contestațiile la rezultatele Evaluării Naționale 2022 pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților. Membrii comisiilor din centrele de examen că au obligativitatea de a informa candidații că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații, potrivit unui unei informări a Ministerul Educației. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie.

 

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 5 / 5. Numărul de voturi: 1