160.499 de absolventi au participat la proba obligatorie a profilului – Bacalaureat 2013

0
(0)

160.499 de absolvenţi de clasa a XII-a au participat, miercuri, 3 iulie, la proba obligatorie a profilului – E)c) din cadrul Bacalaureatului, sesiunea iunie – iulie 2013. Din totalul celor prezenţi, 112 au fost eliminaţi pentru că au copiat sau deţineau asupra lor instrumente sau materiale ajutătoare nepermise.

În 30 de centre de examinare s-au utilizat subiectele de rezervă, întrucât elevii au întârziat la examen din motive obiective, independente de voinţa lor. Pentru aceştia, proba a început la ora 13.30.
Ministerul Educaţiei Naţionale a postat subiectele și baremele de corectare de la proba E)c), la ora 15.00, pe site-ul www.subiecte2013.edu.ro.

Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că subiectele la proba obligatorie a profilului – E)c) au fost transmise, în cele 583 de centre de examinare, în condiţii de maximă securit
ate. MEN asigură că nu a existat nici un fel de breşă în procesul de transmitere a subiectelor din bazele de date gestionate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Subiectele au fost aduse la cunoştinţa elevilor la ora 09.00, ora începerii examenului, conform procedurilor stabilite de MEN.

Examenele de Bacalaureat se încheie vineri, 5 iulie, cu proba la alegere a profilului şi specializării –  proba E)d), la care sunt aşteptaţi să participe 165.373 de candidaţi.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0