A început a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2020

5
(1)
Examenul de BacalaureatA doua sesiune a examenului de bacalaureat 2020 a început luni, iar rezultatele finale vor fi afișate în 5 septembrie. Potrivit Ministerului Educației, s-au înscris peste 42.700 de candidaţi, dintre care aproximativ 24.900 sunt din actuala promoție.

 

La prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba E).a) – Limba și literatura română, desfășurată luni, au participat 12.499 de candidați din 15.675 înscriși, potrivit Ministerului Educației.
Nu s-au prezentat 3.131 de candidați, în timp ce 45 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 10 candidați au avut temperatura peste 37.3 ̊C, doi au fost în izolare la domiciliu, iar trei spitalizați/carantinați.
Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.
Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 27 august: proba la Limba și literatura maternă – proba E.b)

    SUBIECTE – proba scrisă de limba şi literatura română

Candidaţii la sesiunea a doua a examenului de bacalaureat au avut de rezolvat, luni, la proba scrisă de limba şi literatura română, la primul subiect, cerinţe pe baza unui text din volumul “Expediţiunea antarctică belgiană” de Emil Racoviţă.
De asemenea, candidaţii au avut de redactat un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă omul poate sau nu să înfrunte fenomenele naturii, raportându-te atât la informaţiile din fragmentul extras din volumul “Expediţiunea antarctică belgiană” de Emil Racoviţă, cât şi la experienţa personală sau culturală, scrie Agerpres.
La cel de-al doilea subiect, candidaţii au avut de prezentat, în minimum 50 de cuvinte, rolul notaţiilor autorului într-un fragment din “Schimbarea la faţă” de G. M. Zamfirescu.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 5 / 5. Numărul de voturi: 1