Admitere la facultate inainte de bacalaureat

0
(0)

Hai ca am trait sa o vedem si pe asta…

Pentru admiterea la Facultatea de Ştiinţe Politice în anul universitar 2009-2010, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti va organiza două sesiuni de examene.

Prima sesiune va avea loc în luna aprilie 2009, în timpul vacanţei de primavară. Înscrierea se va face online şi nu vor fi necesare niciun fel de documente, menţionează site-ul studentie.ro. Acestea vor fi solicitate după ce candidatul va susţine examenul. În urma acestei sesiuni, liceeni vor putea afla dacă au intrat la facultate, înainte de a da examenul de Bacalaureat.

Cea de-a doua sesiune va avea loc la fel ca în anii precendenţi, în luna iulie. Se poate participa la ambele sesiuni de examene, media de admitere luată în calcul în final fiind nota cea mai mare.

Facultatea de Ştiinţe Politice are trei specializări acreditate: Ştiinţe Politice, Sociologie şi Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.

Examenul de admitere consta într-o probă scrisă, susţinută la una din materiile următoare: filosofie, economie sau sociologie.

Pentru prima sesiune de admitere, examenul va avea loc pe 25 aprilie. A doua sesiune de admitere va avea loc pe 11 iulie.

Înscrierile se fac online. Pentru examenul din 24 aprilie perioada este 1 februarie-5 aprilie, iar pentru examenul din 11 iulie perioada este 1 mai-8 iulie.

Taxa de înscriere este de 150 RON.

Rezultatele examenului din luna aprilie vor fi comunicate pe e-mailul candidatului, toate informaţiile fiind confidenţiale. Lista finală cu candidaţii admişi/respinşi va fi întocmită după încheierea şi celei de-a doua sesiuni din vară.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0