Astazi incep inscrierile pentru prima sesiune a Bacalaureatului

0
(0)

Inscrierea candidatilor la examenul de Bacalaureat incepe luni si dureaza pana vineri 31 mai pentru sesiunea iunie-iulie, iar inscrierile pentru sesiunea august-septembrie vor avea loc in perioada 15-19 iulie, potrivit unui ordin al Ministerului Educatiei Nationale.

Prima sesiune a Bacalaureatului va incepe in data de 10 iunie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, care se desfasoara pana pe 12 iunie.

Cea de a doua proba, de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala la limba materna, se va sustine intre 12 si 14 iunie, iar evaluarea competentelor digitale intre 17 si 21 iunie.

Proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala se va desfasura intre 25 si 28 iunie.

Probele scrise vor incepe in data de 1 iulie cu limba si literatura romana, care va fi urmata in 2 iulie de proba la limba materna si in 3 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisa la alegere a profilului si specializarii se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pe 8 iulie, pana la ora 12,00. Tot in aceeasi zi, pana la ora 16,00, se vor putea depune contestatiile. Rezolvarea acestora se va face intre 9 si 11 iulie, iar afisarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie.

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2013 va incepe in perioada 15-19 iulie cu inscrierea candidatilor.

In zilele de 19 si 20 august vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare orala a limbii romane, iar intre 19 si 21 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna. In zilele de 20 si 21 august se vor desfasura evaluarile competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, iar pe 22 si 23 august cele ale competentelor digitale.

Prima proba scrisa – cea la limba si literatura romana – va avea loc in 26 august, ea fiind urmata de proba scrisa la limba si literatura romana pentru elevii apartinand minoritatilor nationale in 27 august.

Proba obligatorie a profilului se va sustine in 28 august, iar cea la alegere a profilului si specializarii in 30 august.

Afisarea rezultatelor va avea loc pe 2 septembrie, pana la ora 12,00, iar depunerea contestatiilor in aceeasi zi pana la ora 16,00.

Contestatiile vor putea fi rezolvate in zilele de 3 si 4 septembrie, urmand ca afisarea rezultatelor finale sa se faca pe 5 septembrie.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0