Astazi se afiseaza rezultatele simularilor de la Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a

0
(0)

Elevii claselor a XI-a si a XII-a afla astazi, 14 martie, rezultatele de la simularea examenelor de Bacalaureat.

Anul acesta, liceenii au sustinut pentru prima data aceste simulari la nivel national, cu aceleasi subiecte pentru toti elevii. O alta premiera a simularilor din acest an a reprezentat-o sustinerea testelor si de catre elevii de clasa a XI-a.

Simularile probelor de BAC au inceput pe 3 martie, cu proba scrisa de Limba si literatura romana, iar ultima proba a fost cea la alegere a profilului si specializarii, sustinuta pe 7 martie.

Rezultatele obtinute de elevi la simularile Bacalaureatului 2014 NU se contesta si NU se trec in catalog. Ele sunt analizate la nivelul fiecarui liceu prin discutii individuale cu elevii, prin dezbateri la nivelul clasei, prin sedinte cu parintii si la nivelul consiliului profesoral. In urma acestor analize, fiecare scoala va trebui sa faca un raport pe care sa il transmita inspectoratului scolar. La scolile cu rezultate slabe, raportul va trebui sa includa si un plan de actiune cu masuri de remediere a situatiei. Mai departe, inspectoratele scolare vor realiza la randul lor cate un raport care va cuprinde planuri de actiune si masuri de monitorizare, raport pe care il vor trimite la Ministerul Educatiei Nationale in termen de maximum o luna de la ultima proba de simulare.

Scopul acestei testari este familiarizarea elevilor cu rigorile examenului si optimizarea rezultatelor la bacalaureat, precizeaza Ministerul Educatiei Nationale in Procedura privind organizarea si desfasurarea simularii evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, in anul scolar 2013-2014.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0