Azi proba scrisa la Limba romana, la a II-a sesiune a examenului

0
(0)

Azi sustin proba scrisa la Limba si literatura romana, din cadrul bacalaureatului 2014, sesiunea august – septembrie, peste 39.000 de absolventi de clasa a XII-a.

Proba se va desfasura in 208 centre de examen, iar lucrarile vor fi evaluate in 76 de centre de evaluare. La aceasta proba s-au inscris 39.091 de absolventi de clasa a XII-a, dintre care 29.616 sunt din promotia curenta si 9.475 din promotiile anterioare, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Sesiunea august – septembrie va continua marti, 26 august, cu examenul la Limba si literatura materna E) b). Proba obligatorie a profilului E) c) va avea loc pe 27 august, iar cea la alegere a profilului si specializarii E) d) pe 29 august.

Afisarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, pana la ora 12,00, urmand ca, in aceeasi zi, sa fie depuse contestatiile, in intervalul orar 12,00 – 16,00.

Solutionarea contestatiilor se va realiza intre 2 si 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi facute publice pe 4 septembrie.

Actualizare Subiectele de la examenul de Limba si literatura romana

Subiectele de la examenul de Limba si literatura romana din cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureatului au avut la prima cerinta un text la prima vedere – “Rusoaica” de Gib I. Mihaescu, pentru absolventii de la Real si Tehnologic. Unele sub-puncte de la prima cerinta sunt identice cu cele de la prima sesiune a examenului de BAC 2014, unde absolventii de uman de acea data au avut tot un text de Gib I. Mihaescu, si anume “Donna Alba”. Subiectele de la sesiunea de toamna a bacalaureatului au avut la cerinta a II-a realizarea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre “importanta respectarii unor reguli intr-un domeniu de activitate’. Si la subiectul al III-lea cerinta este identica celei de la prima sesiune a Bacalaureatului 2014, singurul lucru diferit fiind autorul poeziilor.

Ultima cerinta a fost construirea unui eseu de 600-900 de cuvinte despre tema si viziunea despre lume reflectate intr-un text poetic studiat, scris de George Bacovia. Absolventii liceelor tehnologice si cei de la profilul real au avut, pentru al doilea an consecutiv, subiecte diferite de ale absolventilor de la uman. Aproape 40.000 de absolventi de clasa a XII-a s-au inscris la examenul de Limba si literatura romana, in cadrul Bacalaureatului 2014, sesiunea august-septembrie.

Subiectele de la examenul de Limba si literatura romana – BAC 2014, sesiunea de toamna – au fost concepute de Centrul National de Evaluare si Examinare, din subordinea Ministerului Educatiei. Ele au fost structurate pe trei mari cerinte, fiecare notata cu 30 de puncte, iar 10 puncte au fost din oficiu. Candidatii la BAC au avut la dispozitie 3 ore pentru a rezolva subiectele, iar examenul a inceput la ora 9:00.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0