Bac 2010: declaratii ministeriale legate de proba C

0
(0)

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, a declarat luni după videoconferinţa cu inspectorii şcolari judeţeni de la ora 17.00, că, potrivit raportărilor din teritoriu, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă s-a desfăşurat în condiţii normale.

„Datele din teritoriu arată că bacalaureatul s-a desfăşurat în condiţii normale şi le mulţumesc pe această cale profesorilor care au ales astăzi să fie alături de elevi. Au fost câteva situaţii deosebite. Este vorba despre trei licee din judeţul Bacău, unde din diferite motive, elevii nu au putut să participe. Am solicitat demararea unei anchete pentru a elucida cauzele care au provocat această situaţie. În afară de aceste cazuri, bacalaureatul s-a desfăşurat normal pentru peste 200.000 elevi de clasa a XII-a”, a declarat ministrul Daniel Petru Funeriu.

Ministrul Educaţiei a prezentat şi datele aflate în posesia MECTS privind participarea cadrelor didactice la greva de generală declanşată astăzi. „Datele din teren arată că 65% dintre profesori au participat la cursuri, iar 35%, incluzând aici şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic, au participat la grevă. Repet: participarea la grevă este de 35%. Foarte multe judeţe ne-au transmis că au primit notificări din partea liderilor locali de sindicat că mâine, 1 iunie, cursurile se vor desfăşura normal. Mai precis, din 242.837 cadre didactice, 83.858 au participat astăzi la grevă”, a mai spus ministrul Daniel Petru Funeriu.

Demnitarul a ţinut să mulţumească încă o dată cadrelor didactice care au luat parte la activităţile didactice de instruire şi evaluare de astăzi, dar şi liderilor de sindicat care au înţeles că interesul elevilor primează. „Doresc să mulţumesc încă odată profesorilor şi cadrelor didactice din România care au fost de partea elevilor. Înţeleg cât de dificilă este situaţia: dascălii României nu au salarii în măsura în care acestea ar trebui să fie. Cred că, începând de astăzi, nimeni nu mai poate să spună că dascălii României nu pun mai presus de orice interesul elevului”, a declarat ministrul Daniel Petru Funeriu.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este ultima din cadrul probelor orale ale examenului de bacalaureat şi se desfăşoară în intervalul 31 mai – 25 iunie. Această evaluarea presupune trei tipuri de teste, după cum urmează: test scris, cu durata de 90 minute, test oral, cu durata de 10-15 minute şi test de înţelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute. Marţi, 1 unie, proba se va desfăşura cu începere de la ora 9.00.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0