Bac 2010: Incep inscrierile pentru prima sesiune de Bacalaureat

0
(0)

Incepand de luni si pana pe 18 decembrie, elevii se pot inscrie pentru prima sesiune a Bacalaureatului 2010, cu toate ca in aceasta saptamana profesorii sunt in concediu fara plata.

Calendarul de inscrieri s-a modificat din cauza probelor orale, care se vor sustine in cursul anului 2010, informeaza Ministerul Educatiei.

Prima va fi proba de verificare a competentelor lingvistice de comunicare orala la limba romana sustinuta in intervalul 15-17 februarie.

Dupa verificarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, intre 17 si 19 februarie va avea loc proba orala de limba materna, pentru elevii care au invatat in alta limba decat romana la un liceu specializat.

Proba de verificare a competentelor digitale va fi sustinuta in perioada 19 – 29 aprilie. Cea de-a treia proba, de verificare a competentelor in limba moderna, va fi sustinuta in intervalul 31 mai – 4 iunie.

Elevii claselor a XII-a vor incheia cursurile in 11 iunie.

Prima proba scrisa a bacalaureatului, la limba si literatura romana va avea loc in 28 iunie 2010, proba scrisa la limba si literatura materna in 29 iunie, proba obligatorie a profilului – proba scrisa in 30 iunie, proba la alegerea profilului si specializarii, proba scrisa in 2 iulie.

Afisarea rezultatelor se va face in 4 iulie 2010 – pana la ora 16,00, iar depunerea contestatiilor in aceeasi zi intre orele 16.00 si 20.00. Rezolvarea contestatiilor va avea loc intre 6 si 7 iulie, iar rezultatele finale vor fi facute publice in 8 iulie.

Multa bafta la Bac!

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0