Bac 2011: examenul de bacalaureat 2011 aproape identic cu Bac-ul 2010

0
(0)

Examenul de bacalaureat din 2011 va fi sustinut la aceleasi discipline ca si in acest an, probele orale fiind organizate in timpul anului scolar, iar cele scrise la sfarsitul semestrului al doilea, a anuntat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Executivul a aprobat ordonanta de urgenta pentru organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat din 2011. Nu exista diferente majore, examenul va fi organizat in timpul cursurilor pentru probele orale, la fel ca si in 2010, iar probele scrise vor fi la sfarsitul semestrului al doilea“, a declarat ministrul Daniel Funeriu, citat de Mediafax.

Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, ca examenul de bacalaureat din 2011 sa aiba tot trei probe scrise, la care se adauga proba la limba materna pentru elevii care au urmat liceul intr-o limba a minoritatilor nationale.

Elevii vor sustine obligatoriu proba scrisa la limba romana, a doua proba scrisa fiind la matematica, pentru filiera tehnologica, real si o parte din vocational si istorie, pentru uman si cealalta parte din vocational. La a treia proba scrisa elevii vor putea opta, in functie de profil, pentru discipline precum fizica, chimie, biologie sau informatica; geografie, filozofie, logica si argumentare, economie, psihologie si, dupa caz, sociologie.

Pe parcursul clasei a XII-a elevii vor sustine probele orale, la limba romana, o limba straina si la utilizarea calculatorului. Rezultatele vor primi calificative precum “slab” la “foarte bine” si sunt obligatorii pentru a putea ajunge la probele scrise de la sfarsitul anului scolar.

Elevii vor promova examenul de bacalaureat daca vor participa la toate probele orale, vor obtine cel putin nota cinci la fiecare proba scrisa sau practica si vor avea media generala minimum sase.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0