BACALAUREAT DIN SCAUNUL CU ROTILE

0
(0)

O poveste impresionanta a prezentat astazi cotidianul Gandul. Aurel Liteanu, din Bucuresti, este unul dintre cei 180 de elevi care au sustinut examenul de bacalaureat acasa sau la spital. El a trebuit sa sustina toate examenele acasa, deoarece este imobilizat intr-un scaun cu rotile.

Datorita distrofiei musculare de care sufera, comisia de examen i-a prelungit timpul de rezolvare a cerintelor la 4,5 ore, iar mama sa, doamna Zoica, a fost cea care i-a redactat lucrarile.

Nu a avut probleme, pentru ca are un bun prieten de la care invata zilnic ceva nou: calculatorul sau. in jur de 14-15 ore pe zi le petrece in fata ecranului cautand informatii noi si exersandu-si talentul in Adobe Photoshop. La ajutorul calculatorului s-au adaugat si vizitele saptamanale la domiciliu ale profesorilor de la Liceul Bilingv “Decebal”, care l-au invatat carte. Examenele s-au desfasurat chiar in camera sa, in care isi petrece aproape tot timpul, pentru ca batranul lift al blocului se strica adesea si il lasa pe afara. Atunci e nevoie de interventia pompierilor sau a unui locatar, mester iscusit, care mai unge un pic liftul si il readuce la viata, ajutandu-l pe Rica sa vada ce s-a mai intamplat in afara camerei sale.

Un singur vis ar dori sa i se implineasca: daca s-ar putea, ar vrea sa ajunga in Cosmos, pentru ca acolo nu va mai avea nevoie de scaunul cu rotile si ar putea sa se miste liber.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0