Bacalaureat: Metode de copiat!

0
(0)

Metode traditionale – cartea sau ciornele ascunse sub banca,  trasul cu ochiul la foaia vecinului, milogitul  la un coleg sa te ajute si pe tine sau prietenia profunda, dar de scurta durata, cu “tocilarul” clasei!

Inventivitate pentru unii. De exemplu, scriu fituicile cu caractere mici care se ruleaza, astfel încât pe o foita mica încap multe pagini de curs. Dezavanteje: s-ar putea ca în timp sa ai nevoie de ochelari si îti trebuie rabdare de otel sa le faci. Dar le poti vinde apoi unui coleg cu adevarat disperat.  

Daca esti fata, o fusta scurta te poate ajuta si în acest context. Nu mai este în mare voga, dar pentru o ocazie o poti scoate din dulap. Cartea, caietul sau foile de curs le poti pune sub fusta si vei putea cita savantii ad-literam. Iar daca profului ceva i se pare ciudat, îl privesti urât: doar nu vrea sa se uite sub fusta ta si sa fie acuzat de hartuire?

Bentitele albe elastice de pe vremea lui Ceausescu, chiar daca erau insuportabile, deveneau folositoare la teze: se puteau atasa de ele notite. Bentitele au revenit însa la moda si nu doar culoarea conteaza: cu cât mai late, cu atât mai bine. Cei care nu suporta bentitele, le-au înlocuit cu bratari sau chiar ceasurile de mâna. Si nici foitele lipite de pantofi nu sunt de ignorat!

Odata ce am intrat în era tehnologiei, telefoanele mobile au devenit multifunctionale: conversatii, sms-uri chiar si la examene. Unele formule la matematica, fizica sau chimie pot fi cu usurinta stocate în memoria telefonului. Iar niste casti în ureche si un par lung sunt de ajutor daca cineva îti dicteaza lucrarea. Vei avea de achitat însa o factura mare. Iar daca prietenul îti scrie totul prin sms, va trebui sa dai multe… beri. 

ATENTIE! sistemele moderne de copiat ii baga pe candidati in spital. Opt pacienti au ajuns intr-o zi la sectia ORL cu casti minuscule blocate in urechi.

Sistemul de copiere consta intr-un telefon mobil, un handsfree si examenul e… casca la ureche! Costa 800 de lei si un prieten bun, dispus sa-ti sufle raspunsurile corecte. Casca este, insa, si un risc asumat: te baga ori la facultate, ori in spital.

Mecanismul pare simplu: un magnet care se introduce in ureche si un colier care se aseaza in jurul gatului, conectat la un telefon mobil. Dar nu e deloc asa. Produsul, ca si comerciantii, sunt greu de gasit. Nu sunt disponibili oriunde sau oricand.

Casca “miraculoasa” are un an garantie, dar si dezavantaje pe masura. Magnetul din ureche poate provoca infectii grave. Medicul Maricel Visan de la Clinica ORL a Spitalului Universitar Coltea spune ca in timpul examenelor, intr-o singura garda, au existat opt cazuri de pacienti carora le-au ramas blocate in urechi castile. in cazul acestor pacienti a fost nevoie de interventii chirurgicale pentru extragerea dispozitivelor de copiat.

 Bafta la examene!

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0