Bacalaureat pentru olimpici – sesiune speciala

0
(0)

Bacalaureatul pentru olimpici se va desfasura intr-o sesiune speciala, organizata in perioada 23 mai – 4 iunie, la Colegiul National “Delta Dunarii” din Tulcea. Este vorba de 389 olimpici selectionati pentru constituirea loturilor nationale si care termina in acest an clasa a XII-a.

Inscrierea la examenul special de bacalaureat va avea loc la secretariatul Colegiului National “Delta Dunarii” din Tulcea, in perioada 23 si 24 mai, iar examenul va incepe pe 25 mai, cu proba orala de limba si literatura romana.

Pe 26 mai, olimpicii vor sustine proba orala de limba moderna, iar in intervalul 27 mai – 1 iunie se vor desfasura probele scrise, respectiv cea la limba si literatura romana, proba obligatorie si cea la alegere corespunzatoare profilului si specializarii absolvite si proba la o disciplina la alegere din celelalte ariile curiculare ale profilului.

Pe 2 si 3 iunie elevii care au terminat liceul in limba materna vor sustine probele scrisa si orala la aceasta disciplina.

Rezultatele se vor afisa pe 3 iunie cand se vor putea depune si contestatiile iar pe 4 iunie acestea vor fi rezolvate si se vor afisa rezultatele finale.

Elevii care sustin examenul de bacalaureat in sesiunea speciala isi vor asuma intreaga raspundere pentru parcurgerea integrala a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen.

De asemenea, conducerea unitatii scolare din care provine candidatul raspunde de incheierea situatiei scolare a acestuia in timp util.

Sesiunea obisnuita a bacalaureatului, la care vor participa circa 230.000 de liceeni, este programata sa aiba loc in perioada 22 iunie – 9 iulie.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0