Bacalaureatul se modifica iar! A 4-a oara!

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu si-a anuntat intentia de a modifica examenul de bacalaureat, incepand cu anul 2010. Ea a confirmat ca vrea sa elimine postarea subiectelor de bacalaureat de pe Internet si sa reduca numarul probelor de la sapte la trei.

Un bacalaureat pe examene mai putine, dar exigente, cred ca este exact ceea ce ne-ar trebui. Iar liceul trebuie restructurat in sensul unei mai corecte profilari. Cred ca exemplul Marii Britanii este foarte bun, pentru ca la ei in ultimii ani de liceu sunt putine discipline si in felul acesta aprofundarea este alta“, sustine Ecaterina Andronescu.

Astfel, viitorii absolventi de liceu ar urma sa sustina bacalaureatul la trei discipline, de profil, iar subiectele sa nu mai fie postate pe Internet. “Simt nevoia sa precizez ca anul acesta scolar nu se va face nici o modificare la Bac, cu subiectele pe Internet, chiar daca nu-mi place acest lucru. Dar in acest timp ne vom concentra pe un nou curriculum scolar, bazat pe competentele elevilor, apoi vom stabili exact cum se vor face evaluarile”, explica ministrul Educatiei.

Bacalaureatul se modifica iar! A 4-a oara!
Evaluați acest post