Calendarul simularilor de Bacalaureat 2014

0
(0)

Elevii vor sustine simulari ale examenelor de Bacalaureat si de Evaluare Nationala pentru elevii clasei a VIII-a in zilele de 18, 19 si 20 februarie (Evaluarea Nationala), respectiv 3, 4, 5 si 7 martie (BAC), anunta Ministerul Educatiei. In premiera, incepand din acest an, se organizeaza simulari si pentru elevii de clasa a XI-a.

Simularile au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale, sustine MEN.

Disciplinele la care se organizeaza simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, in anul scolar 2013 – 2014, sunt: 

  • Limba si literatura romana – 18 februarie
  • Limba si literatura materna – pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna – 19 februarie
  • Matematica – 20 februarie

Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 7 martie

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a din anul scolar 2013-2014 are urmatorul calendar: 

  • Limba si literatura romana – 3 martie
  • Limba si literatura materna – 4 martie
  • Proba obligatorie a profilului – 5 martie
  • Doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului si specializarii – 7 martie.

Toate probele sunt scrise. Afisarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie.

Rezultatele obtinute de elevi la simularea Evaluarii Nationale si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat nu se consemneaza in catalog. In vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, precizeaza Ministerul.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0