Cat castiga un profesor pentru participarea la Bacalaureat 2012

0
(0)

Bacalaureatul 2012 se va desfasura in aceleasi conditii cu Bacalaureatul 2011.

Profesorii care vor face parte din comisiile bacalaureatului  vor fi plătite cu  patru lei pentru o lucrare corectată şi până la 425 de lei pentru fiecare dintre cei care vor conduce o comisie din centrele de examen.

Presedintele unei comisii din centrele de examen va primi, astfel, 400 de lei la o comisie cu pâna la 450 de candidati (inclusiv), respectiv 425 de lei la o comisie de peste 450 de candidati.

Vicepresedintii, secretarii si membrii comisiilor din centrele de examen vor fi platiti cu câte 275 de lei, iar un asistent, cu 25 de lei pe zi.

La comisiile din centrele zonale de evaluare, presedintele va primi 600 de lei la o comisie de pâna la 1.000 de candidati (inclusiv), respectiv 625 de lei, pentru comisiile cu peste 1.000 de candidati. Profesorii evaluatori vor fi platiti cu câte patru lei pentru fiecare lucrare corectata. Tot atât vor primi profesorii care vor face parte din comisiile de solutionare a contestatiilor.

Personalul didactic care va face parte din comisiile de bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale va fi platit cu câte doi lei pentru fiecare candidat examinat.

La proba de evaluare a competentelor lingvistice într-o limba moderna, plata va fi de trei lei pentru fiecare candidat examinat.

La fel ca in 2011 ramane plata personalului didactic care va face parte din comisiile organizate în unitatile de învatamânt pentru evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a. Sumele sunt, si în cazul acestui examen, identice cu cele de anul trecut: 150 de lei pentru un membru si 20 de lei pe zi pentru un asistent. Profesorii evaluatori vor primi câte trei lei pentru fiecare lucrare corectata.

Toate acestea se regasesc intr-un ordin semnat pe 2 mai de fostul ministru al Educatiei, Catalin Baba.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0