Daniel Funeriu despre a doua sesiune a examenului de bacalaureat

0
(0)

Daniel FuneriuMinistrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, în cadrul unei conferinte de presa, ca institutia pe care o conduce va mentine „politica de toleranta zero fata de tot ceea ce înseamna frauda”.

Organizarea va fi cel putin atât de buna cum a fost la prima sesiune a bacalaureatului”, a declarat ministrul.

Daniel Funeriu care a asigurat ca supravegherea video va fi realizata în toate centrele unde se va sustine examenul, adaugând însa ca „cel mai important este cadrul didactic care este în spatele camerei video si nu camera video în sine”.

Referitor la rezultatele examenului de bacalaureat, ministrul a afirmat ca este extreme de important ca acestea sa fie corecte, în sensul recredibilizarii sistemului de învatamânt.

Acest bacalaureat poate sa prefigureze un lucru de care România are o mai mare nevoie decât orice altceva – o schimbare de mentalitate si de atitudine. Relatiile parinte-elev si parinte-scoala se vor modifica mult. Marele câstig este corectitudinea si potentialul de schimbare a atitudinilor. Este important sa avem oameni bine pregatiti, dar si oameni cu atitudini sanatoase”, a declarat ministrul Funeriu.

Referindu-se la modificarile care vor fi aduse programei scolare în viitorul apropiat, Daniel Funeriu a mentionat reintroducerea orei de lectura, efectuarea unui control riguros al absentelor, atât în ceea ce-I priveste pe elevi, cât si pe cadrele didactice, urmând sa se realizeze o pregatire mai intensa la materiile pentru bacalaureat.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0