DIPLOME DE BACALAUREAT INTERNATIONAL DIN 2010

0
(0)

Primele diplome pentru Bacalaureat International se vor acorda in 2010 la Scoala Americana si Scoala Internationala “Mark Twain” din Bucuresti.

Absolventii de liceu care au o diploma de Bacalaureat International vor avea mai putine examene de admitere (sau chiar deloc) la universitate. Pentru  a se putea înscrie la examenul de Bacalaureat International, elevii trebuie sa urmeze cel putin un program de doi ani. Acesta se numeste Diploma Programme si este sustinut în limba engleza. La sfarsitul perioadei de studiu, cursantii vor prezenta doua eseuri împreuna cu jurnalul de activitati si vor sustine sase examene scrise din sase arii curiculare.

Primul examen va fi cel de limba si literatura romana sau de limba si literatura materna pentru elevii straini, iar cel de-al doilea examen va fi cel de limba engleza. 
Cel de-al treilea examen acopera aria curiculara individuals and societies (omul si societatea), care include materii precum: business si management, economie, geografie, istorie, istorie islamica, tehnologia informatiei în societatea globala, filosofie, psihologie, antropologie sociala si culturala.
Cel de-al patrulea examen cuprinde grupa stiinte experimentale, elevii trebuind sa aleaga una dintre materiile: biologie, chimie, design technology, sisteme de mediu si fizica, iar cel de-al cincilea examen cuprinde grupa matematica si informatica.
Ultima proba – artele – verifica nivelul cunostintelor despre unul dintre domeniile: muzica, arte teatrale si arte vizuale.

Elevii care nu au urmat cursurile acestor scoli si vor sa absolve Bacalaureatul International trebuie sa se înscrie cel putin în clasa a XI-a. Dosarul trebuie sa contina certificatul de competenta lingvistica ce atesta cunosterea limbii engleze, foaia matricola si scrisori de referinta de la fostii profesori. Apoi, elevul va sustine un interviu.

Alte trei licee au primit acordul pentru începerea programului de Bacalaureat international: Colegiul National “Mircea cel Batrân” din Râmnicu Vâlcea, Liceul Pedagogic “Matei Basarab” din Slobozia si Colegiul National “Barbu Stirbei” din Calarasi. Acestea nu sunt insa acreditate, ci doar autorizate.

MULTA BAFTA TUTUROR!

.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0