Examenul de Bacalaureat 2020 incepe pe 22 iunie

5
(1)

Examenul de BacalaureatMinistrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că examenul de bacalaureat începe în acest an în data de 22 iunie, cu probele scrise.

Examenele de Bacalaureat vor continua cu ulterior cu probele pentru competențe, a adăugat ministrul, care a precizat că urmează a fi comunicat ulterior calendarul exact al examenelor.

Școlile, grădinițele și universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar, a anunțat luni președintele Klaus Iohannis. Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Există și excepții: elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

„Se vor realiza in aceasta perioada doar activitati  de pregatire si consiliere pentru exemenele nationale. Pentru elevii cu probleme de sanatate sau care au persoane acasa cu risc de imbolnavire, prezenta va fi optionala la scoala si decizia va apartine parintilor, In aceasta situatie pregatirea elevilor se va realiza in continuare online”, a explicat ulterior ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 5 / 5. Numărul de voturi: 1