Examenul de evaluare națională se va muta după examenul de bacalaureat

5
(1)

„Examenul de evaluare națională se va muta după examenul de bacalaureat și în acest fel încercăm să perturbăm cât mai puțin structura anului școlar și a anului universitar”, a anunțat ministrul, în cadrul unei conferințe World Vision – Edupedu.

În ceea ce privește examenul de bacalaureat, acesta rămâne la datele deja stabilite, pentru a nu fi perturbat și anul universitar, a mai precizat Cîmpeanu.
„Nu vor fi perturbate simulările, care se încheie pe data de 31 martie, deci școlile vor rămâne deschise cel puțin până la data de 1 aprilie”, a mai spus ministrul.
„Ținând seama de constrângerile din partea educației și din cea sanitară, e foarte probabil că vom decala Evaluarea Națională și admiterea la liceu”, a adăugat acesta.
Întrebat dacă s-ar putea modifica programa pentru examenul de evaluare națională, acesta a răspuns că „atâta vreme cât nu modificăm numărul de săptămâni de școală, atâta vreme cât am adaptat deja programa de examene la acest an total atipic, și elevii se pregătesc in acest fel, nu consider că sunt motive de modificare în plus”.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 5 / 5. Numărul de voturi: 1