Luni incepe proba de competente digitale a Bacalaureatului

0
(0)

Luni, 17 iunie, absolvenţii de clasa a XII-a încep cea de-a doua probă de BACALAUREAT 2013 – proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D).

În cadrul acestei probe de la BAC 2013, elevii trebuie să demonstreze că ştiu să folosească un calculator. Proba are două părţi, una teoretică şi alta practică.

Elevii vor primi un subiect care va putea fi rezolvat în maximum 90 de minute, timp în care elevii vor primi FIŞA A, ale cărei cerinţe le vot rezolva în 15 minute, şi FIŞA B, ale cărei cerinţe le vor rezolva în 75 de minute.

Candidaţii vor avea acces la Internet în primele 30 de minute de la primirea subiectelor, timp în care vor rezolva cerinţele specifice.

Candidaţii nu vor primi note, ci un punctaj care va arăta care este nivelul de competenţă. Punctajul maxim cumulat pentru fişele A şi B este de 100 de puncte.

La această probă nu se acordă puncte din oficiu. În funcţie de punctajul obţinut de fiecare elev, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului: 0-25 de puncte: utilizator începător;26-50 de puncte: utilizator de nivel mediu; 51-74 de puncte: utilizator avansat;75-100 de puncte: utilizator experimentat.

Candidaţii îşi pot echivala acest  examen dacă obţin certificate de competenţe digitale recunoscute de Ministerul Educaţiei, de tip ECDL.

Modelele de  subiecte  pe care elevii le pot primi la proba de competenţe lingvistice la examenul de BACALAUREAT 2013 au fost publicate de Ministerul Educaţiei.

Fisa A

Fisa B

Barem

 

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0