Modele de subiecte pentru BAC 2017

0
(0)

Examenul de BacalaureatMinisterul educatiei a publicat modelele de subiecte care sa ii ajute pe elevi sa se pregateasca examenul de Bacalaureat din vara anului 2017.

Modele de subiecte au fost elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) si au fost publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.

Bacalaureatul 2017 incepe in data de 6 iunie, cu examenul oral de Limba romana, iar ezultatele finale de la BAC vor fi afisate pe 10 iulie 2017.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăyut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

Centrul Național de Evaluare și Examinare este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar, inclusiv elaborarea probelor de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0