Modificarea Bacalaureatului criticata de profesori

0
(0)

Anunţul ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu cu privire la schimbarea modalităţii de admitere la liceu şi a susţinerii Bacalaureatului a şi început să fie criticat.

Agenţia de Evaluare şi Acreditare a Calităţii Educaţiei în învăţământul preuniversitar dezaprobă propunerile Ministerului Educaţiei.

Nu se pot organiza probele orale pe centre de examinare deoarece s-ar perturba activitatea din şcoli. Statistica pe ultimii ani de la probele orale arată că 99,99 la sută dintre elevi au promovat probele, iar peste 50 la sută cu note de 9 şi 10, fapt ce demonstrează superficialitatea acestor probe, menite mai degrabă să compenseze notele de 5 de la probele scrise, astfel încat media generală să fie mai mare sau egală cu 6, conditie de promovare a Bacalaureatului“, susţine preşedintele Agenţiei, Gheorghe Rădulescu.

În ceea ce priveşte nepublicarea variantelor de subiecte pe internet, Rădulescu afirmă că propunerea a existat încă de anul trecut, dar nu a fost luată în seamă. “După cum nu a fost luată în considerare, la examenul de Bacalaureat din acest an, în mod suspect, propunerea de a se schimba numerotarea variantelor de subiecte, astfel încât să nu mai coincidă cu cea iniţială, postată pe internet“, a subliniat profesorul.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0