PATRU PROFESORI, ELIMINATI DIN BACALUREAT SI SANCTIONATI PENTRU NEGLIJENTA

Peste 50 de elevi din toata tara au fost eliminati de la prima proba scrisa, la limba si literatura româna, care a avut loc vineri. Campionii tentativelor de frauda au fost elevii bucuresteni, zece dintre acestia fiind eliminati. Vicecampionii au fost galatenii (5 elevi), iar pe locul trei la eliminati din examen s-au situat elevii din Brasov, Prahova si Vaslui, câte 4 din fiecare judet. Chiar daca în cazul posibilei fraude din Bucuresti Ministerul Educatiei a infirmat totul, exista însa si cazuri în care profesorii se fac ca nu-i observa pe elevii care copiaza.

În judetul Bihor, 4 profesori au fost dati afara din comisiile de examen din care faceau parte. La centrul de examen din Alesd, dupa ce au fost eliminati din examen doi elevi pentru ca au încercat sa copieze, au fost schimbati si cei doi profesori supraveghetori, care s-au facut ca nu vad faptul ca elevii copiaza chiar sub nasul lor. La Liceul Industrial „Traian Vuia”, din Oradea, alti doi profesori au fost înlocuiti pentru neglijenta, deoarece au acceptat sa dea alte variante de subiecte unor elevi, decât cele extrase.

La proba scrisa de vineri au fost înscrisi 214.047 de elevi, dar s-au prezentat doar 212.703. Alti 11 elevi care aveau situatii speciale au primit subiecte de rezerva.

Bacalaureatul continua luni cu proba scrisa la limba materna.

PATRU PROFESORI, ELIMINATI DIN BACALUREAT SI SANCTIONATI PENTRU NEGLIJENTA
Evaluați acest post