Perle Bacalaureat 2009

0
(0)

In fiecare an “perlele” de la Limba Romana ale candidatilor de la examenul de bacalaureat fac deliciul profesorilor corectori.

La bacalaureatul 2009 cele mai multe si savuroase perle s-au regasit la partea de eseu, majoritatea candidatilor alegand spre analiza romanul lui Camil Petrescu “Ultima noapte de dragoste, prima noapte de razboi” ne spun ziaristii de la Gardianul.

La cerinta privind “prezentarea temei romanului, reflectata in textul narativ”, corectorii de la un centru din sectorul 1 au avut surpriza sa citeasca urmatoarea explicatie: “Romanul prezinta razboiul asa cum este insusi Camil Petrescu“.

Despre starile sentimentale ale personajului principal, o candidata scrie negru pe alb: “Iubirea e un sentiment unic care lumea de obicei il simte fara sa vina“.

Proaspetii absolventi de liceu nu au avut o impresie prea buna despre personajul principal al romanului. “Stefan Gheorghidiu, desi cu aspiratii intelectuale, este un personaj depravat, cu sentimente erotice, ca si cand Ela ar fi un simplu obiect sexual care nu are altceva mai bun de facut decat sa-l astepte sa se intoarca de pe front. Asa vrea el“, a scris o adolescenta.

La subiectul privind precizarea temei la poezia “Infrigurare” de Lucian Blaga, un alt candidat face urmatoarea interpretare: “Descrierea padurii este portretul ideal al femeii iubite. Aceasta are gura inghetata, precum strugurii inghetati, si cand o saruta pe buze, simte intre dinti cocoloase de gheata scoase din congelator“.

Util:

Rezultate Bacalaureat 2009

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0