PRIMA MARE FRAUDA A EXAMENULUI DE BACALAUREAT

0
(0)

Luni dupa-amiaza a fost facuta publica prima mare frauda a examenului de Bacalaureat dovedita: la Sighetul Marmatiei, la Liceul particular „Gheorghe Pop de Babesti“.

Pentru 1.000 de lei, cei interesati – în marea lor majoritate persoane trecute de 35 de ani, care lucrau în Spania si Italia – puteau promova examenul de Bacalaureat fara nicio problema. Pâna în prezent, DNA Cluj a stabilit ca este vorba despre 140 de persoane implicate.

Procurorii DNA au efectuat patru perchezitii si au descoperit sume mari de bani, de ordinul sutelor de mii de lei. Acasa la directoarea adjuncta a liceului particular, Virginica Leodean, au fost gasiti 70.000 de lei si 1.500 de euro, despre care anchetatorii sustin ca ar fi o parte din banii care ar fi trebuit sa ajunga la presedintele comisiei de Bacalaureat, conferentiarul Virgil Ispas de la Universitatea Tehnica din Cluj.

Anchetatorii sustin ca elevii au fost lasati sa copieze.S-a stabilit ca directoarea Leordean a rezolvat subiectele primite, dupa care le-a dat ciorne cu rezolva rile celor care au platit. Unii dintre ei au fost atât de slab pregatiti încât nici nu au stiut sa copieze. Sase au picat“, a spus unul dintre magistratii DNA.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0