Prima sesiune a bacalaureatului 2013 dominata de absenteism ?

0
(0)

Azi a inceput prima sesiune a bacalaureatului cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se desfăşoară până pe 12 iunie. Primele semne arata ca absenteismul la primele probe este destul de mare, în anumite judeţe ale ţării.

Doar 76% dintre absolvenţii de liceu din acest an din judeţul Mureş s-au înscris la examenul de Bacalaureat, restul provenind din promoţiile anterioare, potrivit Agerpres.

În Prahova, aproximativ 30% dintre elevii de clasa a XII-a nu s-au înscris la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova, Horia Toma.

Şi în Sibiu, peste 30 % din totalul liceenilor din ultimul an de studiu, nu pot da luni, examenul de Bacalaureat, fie din cauză că au abandonat şcoala, fie au rămas corigenţi, cei mai mulţi fiind însă exmatriculaţi datorită absenţelor prea mari.

Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de Bacalaureat, precizează MEN.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0