Primul elev eliminat la Bacalaureat in Bucuresti

0
(0)

BACALAUREAT 2014: Un singur elev, eliminat din examen în Bucureşti la proba orală de limba română

Un elev din Capitală a fost eliminat din bacalaureat la proba orală de limba română, după ce a fost prins având la el un telefon mobil, şi nu va mai putea da examenul în următoarele două sesiuni.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) au precizat, pentru MEDIAFAX, că acesta este singurul caz de candidat eliminat în Capitală la proba orală de limba română din această sesiune.

Potrivit metodologiei de organizare a bacalaureatului, se interzice candidaţilor să intre în sală cu orice fel de lucrări – manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. – care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Nerespectarea acestei dispoziţii duce la eliminarea din examen a candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi eliminaţi din examen, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Proba orală de limba română – la care s-au înscris, la nivel naţional, 131.254 de absolvenţi, dintre care 1.413 din promoţiile anterioare – a fost susţinută marţi, miercuri şi joi.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0