Bac 2011: Promovabilitate dezastruoasa

0
(0)

Conform unei centralizari partiale a rezultatelor Bacalaureatului 2011  aproximativ 45% dintre elevi au promovat examenul in acest an, la nivel national. Procentul final de promovabilitate al Bacalaureatului va fi centralizat pana duminica seara.

Actualizare; Centrul National de Evaluare si Examinare a finalizat centralizarea a 100% din rezultatele examenului national de Bacalaureat din anul scolar 2010-2011. Procentul de promovabilitate la nivel national este de 44.47%.

În peste 20 de licee din ţară, nici un elev nu a promovat Bacalaureatul. În toată ţara, s-au obţinut doar 64 de medii de 10.

În cel puţin patru judeţe s-a înregistrat o promovabilitate sub 45%. De altfel, în cel puţin opt licee, niciun elev nu a promovat examenul. La Liceul Agricol din Halânga, jud. Mehedinţi, din cei 150 de elevi care au susţinut examenul, niciunul nu a promovat. Cei mai mulţi au luat note între 1 şi 3. În judeţul Mehedinţi, promovabilitatea este de 27,5%, după ce anul trecut era 82%.

În Timiş, după centralizarea a 60% din rezultate, procentul de promovare este de 24%. La liceele UMT, CFR şi Alimentar nu a promovat nimeni. La fel s-a întâmplat şi la Grupul Şcolar Agricol „Iulian Drăcea”. La Liceul Energetic un singur candidat a fost în stare să promoveze bacul, iar la Electrotimiş doi elevi au obţinut nota finală peste 6, scrie Ziuadevest.

În judeţul Hunedoara, promovabilitate de 39%, după ce anul trecut a fost de peste 80%. În Braşov, promovabilitatea este de 45,8%. În Iaşi, 41,9% dintre elevi au luat examenul.

La Grupul Şcolar Auto din Drobeta Turnu Severin, niciun elev nu a luat BAC-ul.

La Grupul Şcolar din Călugăreni nici măcar un elev nu a promovat examenul.

În Cluj, procentul de promovabilitate este de 54,07%, cu 10% mai mic decât anul trecut.

Mai putin de jumatate dintre cei aproape patru mii de absolventi ai claselor a XII-a, din Bistrita-Nasaud, care au sustinut examenul maturitatii au reusit sa promoveze Bacalaureatul. Procentul de promovabilitate la nivelul judetului este de 45,13%, dupa cum spune inspectorul scolar general adjunct Mircea Romocea, cu 13% mai mic decat in 2010, scrie Citynews.

La Sibiu au promovat 53,8% din numarul total al celor inscrisi in aceasta sesiune pentru sustinerea probelor bacalaureatului”, a declarat pentru citynews.ro inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, Constantin Gorun.

În Capitală, Liceul Spiru Haret se bucură de o promovabilitate de 100%, în timp ce la Liceul Jean Monet, media de promovabilitate este de 75%. Tot aici, un elev a obţinut media 10, potrivit lui Marian Banu, inspector şcolar Bucureşti.

Doar 39,74 la sută din cei 7.221 de elevi din judeţul Dolj înscrişi la bacalaureat au promovat examenul, în timp ce anul trecut promovabilitatea a fost de 67 la sută, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Cele mai bune rezultate s-au înregistrat la Colegiul Naţional “Carol I”, Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” şi Colegiul Naţional “Elena Cuza”, toate din Craiova. La polul opus se situează Colegiul Tehnic “Ştefan Milcu” Calafat, Grupul Şcolar Industrial “C.N.Plopşor” din Pleniţa şi Centrul Şcolar “Beethoven” din Craiova.

La examenul de bacalaureat din anul 2011, în judeţul Dolj, s-au înscris 7.221 de elevi. Pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat au fost organizate 21 de centre de examinare, dintre care 16 la Craiova, două la Calafat şi câte unul la Filiaşi, Dăbuleni şi Băileşti.

Procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat este, în judeţul Covasna, de 44,29, înainte de contestaţii, în timp ce la sesiunea din vara anului trecut examenul era promovat de 72,12 la sută dintre candidaţi. Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, cele mai mari procente de promovabilitate – 91,59, respectiv 89,91 – s-au înregistrat la Liceul Teoretic “Mikes Kelemen” şi la Liceul Teoretic “Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, iar cele mai mici – 0,99, respectiv 1,25 – la Grupul Şcolar Agricol şi de Industrie Alimentară “Gaman Janos” şi la Grupul Şcolar “Puskas Tivadar”, tot din Sfântu Gheorghe, informează Mediafax.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Botoşani este, înaintea contestaţiilor, de 56 la sută, cu mult sub cea din anii anteriori, în condiţiile în care în 2009 au promovat acest examen 98 la sută dintre candidaţi, iar în 2010, 82 la sută.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean Şcolar (ISJ) Mehedinţi, rezultatele la sesiunea din iunie a bacalaureatului arată că din cei 3.160 de elevi care au susţinut examenul, doar 869 au reuşit să ia note între 6 şi 9,99 şi să promoveze, neexistând însă niciun elev care să obţină nota 10.

Cele mai bune rezultate le-a obţinut Colegiul Naţional “Gheorghe Ţiţeica”, promovabilitatea fiind 97,39 la sută, Colegiul Naţional “Traian” cu 94,82 la sută şi Lieul de Artă “Ioan Ştefan Paulian” cu 80,76 la sută.

La polul opus se află Grupul Şcolar Agricol şi Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, ambele din Drobeta Turnu Severin, cu promovabilitate zero.

Promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Timiş, după centralizarea rezultatelor din toate cele 19 centre de evaluare, este de 31,79 la sută, cea mai mică din ultimii 20 de ani, iar la patru licee din Timişoara niciun elev nu a promovat examenul.

Anul trecut, promovabilitatea bacalaureatului a fost, în Timiş, de 82,84 la sută.

La patru licee din Timişoara – CFR, UMT, Silvic şi Agricol – niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat înainte de contestaţii în judeţul Suceava este de 65,03%, cu aproape 20% mai puţin comparativ cu sesiunea din vara anului trecut. Din totalul candidaţilor care au promovat examenul de bacalaureat, 30,25 la sută au obţinut note între 6 şi 6,99, 30,9 la sută – note între 7 şi 7,99, 27,62 la sută – note între 8 şi 8,99, iar 11,23 la sută au luat note între 9 şi 9,99. Niciun candidat din judeţ nu a promovat examenul cu nota 10.

 

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0