Remus Pricopie: Examenul de Bacalaureat nu isi schimba structura in anul scolar 2014-2015

0
(0)

Examenul de Bacalaureat nu isi va schimba structura in anul scolar 2014-2015, a declarat duminica pentru Agerpres ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie. Remus Pricopie este de parere ca in sistemul de invatamant trebuie sa fie efectuate schimbari cu conditia ca acestea sa fie realizate “progresiv” si sa aduca “stabilitate si progres”.

“Pentru anul scolar viitor pentru examenul de Bacalaureat nu avem nicio schimbare din punct de vedere al structuri examenelor. Avem schimbari legate de recunoasterea competentelor lingvistice, in sensul ca am mai adaugat unele atestate, am mai extins. Cu alte cuvinte venim in intampinarea elevilor si a parintilor si sunt mici modificari, reasezari in interiorul programei. Nu sunt lucruri semnificative. Sunt corespunzatoare programei scolare”, a precizat ministrul Educatiei.

“Intotdeauna trebuie sa gasesti echilibrul intre stabilitate si progres. Nu poti sa incremenesti, sa nu mai schimbi nimic, sa ingheti sistemul ani de zile ca sa nu mai facem schimbari. Schimbari trebuie sa faci de fiecare data: schimbi manualele, schimbi programele, sunt cerinte diferite. De pe piata muncii apar meserii noi. Esti obligat sa schimbi, dar schimbarile trebuie sa le faci progresiv”, a mai spus ministrul Educatiei.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0