Sfaturile profesorului pentru PROBELE ORALE ale BACALAUREATULUI

0
(0)

Obiectivul principal al examenului de Bacalaureat, proba orală, constă în modul în care elevii se exprimă, gândesc şi în maniera în care îşi expun ideile.

“De-a lungul celor patru ani de liceu, elevii au texte de literatură, noţiuni de literatură şi lecţii de comunicare. Examenul de competenţe lingvistice vrea să oglindească felul în care copiii percep un text literar, felul în care se exprimă, felul în care comunică. Acesta este rostul examenului, de a purta o discuţie pe o temă dată şi pentru a se vedea felul în care se exprimă, gândeşte, ce cultură, ce vocabular are la 19 ani un elev. Ei primesc un text la prima vedere, textul poate să fie literar sau non-literar, adică ficţional sau non-ficţional şi ei trebuie să îl citească expresiv, punctând, pentru că orice lectură care este expresivă face ca textul să fie mai bine înţeles. Când copilul termină liceul trebuie să citească cursiv, coerent şi să-i facă şi pe ceilalţi să înţeleagă“, a declarat, pentru RTV.NET, profesorul Alina Cocu.

În ceea ce priveşte ţinuta vestimentară, elevii care se prezintă la probele orale ale examenului de maturitate “se pot îmbrăca tineresc, conform vârstei lor, dar cu decenţă“.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0