Subiecte la Bacalaureat: Romania in comunism, operatii cu determinant, dezvoltarea unor caracteristici de relief din Romania

0
(0)

Elaborarea unui eseu despre Romania in timpul regimului comunist, operatii cu determinanti, matrice si multimi de numere si dezvoltarea unor caracteristici de relief din Romania au fost unele dintre subiectele probei scrise obligatori a profilului din cadrul Bacalaureatului.

Proba a fost sustinuta la matematica de elevii cei care au terminat profilul real, si la istorie sau geografie, de ceilalti.

Subiectele erau cunoscute, ele fiind postate pe site-ul ministerului inca din martie. Au fost pregatite 300 de subiecte, dintre care, marti dimineata au fost extrase trei, respectiv 48, 21 si 72.

La istorie si geografie nu au fost pregatite numai subiecte referitoare la Romania, ci si din geografia si istoria altor state membre UE. La geografie, subiectele au continut harti sau grafice si intrebari tip grila, de tipul “prezentati doua argumente care sa sustina afirmatia ‘Campia Transilvaniei nu este o unitate de campie'”.

La istorie, pe langa eseu, subictele porneau de la citate din surse ca Le Figaro din aprilie 1876, o “Enciclopedie ilustrata de istorie universala” sau “Letopisetul Tarii Moldovei” de Grigore Ureche.

Examenul va continua in zilele de 1 si 2 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pe 5 iulie.

Eventualele contestatii vor putea fi depuse tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care vor lua in calcul si contestatiile, vor fi afisate pe 9 iulie.

REZULTATE PARTIALE BACALAUREAT 2009

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0