Subiecte Bacalaureat 2022 la română

0
(0)

Examenul de BacalaureatElevii de la profilul uman au avut de rezolvat varianta cu numărul 6. Primele două părți ale examenului au fost similare cu cele primite la profilul real.

Astfel, la Subiectul I, textul la prima vedere a fost identic pentru toți elevii. Vorbim de fragmentul scris de Nicolae Iorga – ”Doamna Elena Cuza”: 5 itemi de rezolvat la partea A, iar la partea B, de scris un text de minimum 150 cuvinte, notat cu 20 de puncte, în care să argumenteze ”dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”.

Apoi, la Subiectul al II-lea, unde elevii pot primi un maxim de 10 puncte, trebuia realizată o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – Întunecare.

Diferite la cele două profile a au fost cerințele la Subiectul al III-lea. Astfel, la uman elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui personaj dintr-o comedie studiată. Tot 30 de puncte se acordă și la uman în această secțiune

La profilul real de la examenul de Bacalaureat 2022, candidații au primit varianta 6 de rezolvat.

La Subiectul I, pe baza fragmentului unui fragment al lui Nicolae Iorga – ”Doamna Elena Cuza”, elevii au avut de rezolvat 5 cerințe la partea A.

La partea B, elevii au avut de alcătuit un text de minimum 150 cuvinte, notat cu 20 de puncte, în care să argumenteze dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”.

Subiectul al II-lea – notat cu 10 puncte, a constat într-o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – Întunecare.

În fine, la Subiectul al III-lea – candidații au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate. Partea aceasta este notată cu 30 de puncte.

Mai multe detalii aici.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0