Subiectele la bac pentru fizica sunt ca pe vremea parintilor

0
(0)

Subiectele de bacalaureat sunt similare cu cele de acum 30 de ani, iar elevii pot obtine o nota buna daca stiu foarte bine formulele, a declarat pentru Cotidianul Nicolae Zamfir, directorul general al Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara (IFIN) de la Magurele.

Nicolae Zamfir este de parere ca subiectele propuse anul acesta pentru proba scrisa la fizica nu sunt nici foarte grele, nici foarte usoare, fiind destinate elevilor care si-au insusit materia ce le-a fost predata.

“Sunt cam similare celor de acum 30 de ani. Daca m-ati fi intrebat acum 30 de ani, probabil ca va spuneam ca sunt excelente subiectele. Acum, la maturitate, cred ca sunt bune pentru cine vrea sa urmeze domeniul fizicii.

Majoritatea sunt calate pe formule. Deci cel care stie formulele, trece. Fizica este o stiinta experimentala. Trebuie sa intelegi fenomenul. La noi in scoala nu se pune baza pe intelegerea lucrurilor.

E timpul sa ne bazam pe laboratoarele de fizica din scoli, ceea ce ar trebui sa se reflecte si in subiecte. Deci intrebarile sa fie fenomenologice”, explica el.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0