Taxa pentru Bacalaureat – pentru a treia incercare

0
(0)

Ministerul Educatiei a stabilit taxele pe care absolventii de liceu trebuie sa le plateasca pentru a sustine Bacalaureatul, daca au sustinut de cel putin doua ori acest examen si nu l-au promovat. Candidati din promotii anterioare care se vor prezenta la toate probele Bacalaureatului 2012 vor achita suma de 230 de lei, potrivit unei note a Inspectoratului scolar judetean Bacau.

Taxele pentru sustinerea examenului de Bacalaureat:

  • Candidatii din promotii anterioare, care au sustinut de cel putin doua ori examenul de bacalaureat si care se prezinta la toate probele examenului de bacalaureat, achita suma de 230 de lei
  • Cei care nu sustin toate probele examenului de bacalaureat achita suma de 39 lei/probaAcelasi ordin prevede si care este cuantumul taxei pentru obtinerea atestatului de catre absolventii claselor de matematica-informatica, intensiv informatica, ai claselor cu studiu intensiv si bilingv al limbilor straine si cu predare in limbile minoritatilor, ai claselor cu profil pedagogic, specializarea invatatori – educatoare: 60 lei/candidat.

    In ce priveste examenul de certificare a competentelor profesionale in invatamantul liceal, filiera vocationala si tehnologica, nivel 1, 2 si 3, taxa este de 60 lei/candidat.

    Taxa pentru sustinerea examenului de certificare a competentelor profesionale nivel 3 avansat (a treia sustinere) se stabileste la nivelul centrului de examen, informeaza nota citata. Inspectoratul scolar judetean Bacau precizeaza ca taxa a fost stabilita la 160 de lei.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0