0800 801 100 – telefon gratuit pentru sesizarea cazurilor de coruptie din sistemul de invatamant

0
(0)

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) alocă linia TelVerde 0800 801 100 (telefon gratuit) pentru facilitarea sesizării şi înregistrării în timp real a faptelor cu risc de vulnerabilitate la corupţie din sistemul naţional de învăţământ.

Obiectul activităţii operatorilor serviciului TelVerde îl reprezintă exclusiv înregistrarea fapteler care vizează riscuri de vulnerabilitate la corupţie sau denunţuri de fapte de corupţie din sistemul de educa
ţie. Informaţiile preluate vor fi prelucrate de Comisia de Etică a MECTS şi, de asemenea, vor fi puse de către respectiva comisie la dispoziţia Corpului de Control al ministrului sau a altor organisme abilitate prin lege.

Introducerea serviciului TelVerde este parte integrantă a proiectului „Prevenirea corupţiei în educaţie prin informare, formare şi responsabilizare”, finanţat prin Fondul Social European – Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative”, având ca beneficiar Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei şi Universitatea Titu Maiorescu în calitate de parteneri.

Linia telefonică 0800 801 100 va fi disponibilă zilnic, de luni până vineri, între orele 9.00-19.00 (luni – joi), începând cu data de luni, 9 ianuarie 2012.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0