Anton Anton al 4-lea ministru al educatiei in guvernul Tariceanu

0
(0)
Anton Anton, Ministrul EducatieiDragi elevi, studenţi, cadre didactice,
Educaţia este şi va rămâne un domeniu prioritar al societăţii româneşti. Acest lucru este certificat deja prin programele guvernamentale şi politicile educaţionale desfăşurate de patru ani la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. De aceea, consider vital ca pentru 2009 bugetul educaţiei să fie cel puţin 6% din PIB. Este un angajament asumat de către toţi factorii decizionali, iar datoria mea de ministru este aceea de a garanta realizarea acestui pact. De asemenea, proiecţia bugetară pentru cercetare, ca o componentă esenţială a dezvoltării societăţii, este de 0, 85% din PIB.  Investiţia în realizarea obiectivelor care vizează stimularea programelor pentru tineret este o latură care se regăseşte în portofoliul instituţiei pe care o reprezint şi care va constitui o preocupare şi pentru 2009.

Vă asigur că voi continua toate programele aflate în derulare, astfel încât fiecare dintre dumneavoastră să beneficieze de ele. Finanţarea infrastructurii şcolare, atât de necesare sistemului de educaţie, dotarea unităţilor de învăţământ cu materiale necesare procesului de predare – învăţare – evaluare vor reprezenta continuarea viziunii asumate prin programul de guvernare în 2005. De asemenea, programul privind dotarea cu desktop-uri a fiecarui elev din primii doi ani de liceu. Este răspunsul la nevoile voastre, ale tinerei generaţii, de a cunoaşte şi utiliza tehnologia informaţiei, de a deveni apţi să intraţi pe piaţa muncii.


Anton ANTON,
Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului

Mă simt onorat să particip concret la managementul educaţiei, cel mai important domeniu al României, un domeniu în mijlocul căruia m-am format şi pe care nu l-am părăsit niciodată.

Faceți clic pe o stea pentru a evalua articolul!

Rata medie 0 / 5. Numărul de voturi: 0