Astazi Proba scrisa la Matematica pentru Evaluarea Nationala 2017

eleviElevii care au absolvit ciclul gimnazial sustin miercuri a doua proba scrisa a Evaluarii Nationale. Incepand cu ora 9.00, ei dau testul la Matematica. Joi, 22 iunie, se va desfasura proba la Limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale.

 

Rezultatele vor fi afisate pe 26 iunie pana la ora 16.00, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi intre orele 16.00 si 20.00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie.

Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.”

Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

Save

Astazi Proba scrisa la Matematica pentru Evaluarea Nationala 2017
Evaluați acest post